10/03/2011

Am pitici

Interioare Kitsch
Astept cu nerabdare sa am ocazia sa folosesc acest stil intr-un proiect de design interior, eveniment sau macar styling pentru o revista, etc. Dupa cum am vazut si testat piata nu  cred ca am sanse:) Am citit o discutie pe facebook care m-a motivat sa scriu acest post :

"Cred ca merita o medalie cel care reuseste sa aiba in casa asemenea chestii si sa mai arate si bine (am mari retineri). De ce si-ar cumpara cineva asa ceva? Care poate fi ideea lui despre frumos? Prea multe intrebari. offff" (FB user)

Atasez imaginile care ar trebui sa-l convinga pe urmatorul beneficiar sa aleaga acest stil:)Asa cum am scris si in postul anterior:
Stilul Kitsch....care reapare de obicei in timpul marilor crize economice, cand totul stagneaza si avem destul timp sa ne batem joc de istorie si traditii artistice, gusturi si stiluri. Un fel de nihilism care neaga toate realizarile anterioare.

Obiectele kitsch revin in moda cand din lipsa de timp," depresie", nu ne mai satisface estetica trecutului apropiat si o noua estetica inca nu s-a format.
Ca o regula, kitsch-ul se naste din bogatie excesiva ┼či satietate, sau invers, din saracie crancena, provocatoare.
Acest stil a existat si va exista pentru a soca.

Ce imi place la acest stil este ca se naste de obicei din cauza ca designerii/arhitectii sunt "nevoiti" intr-un fel sa urmeze gusturile clientului, care din pacate sunt inspirate din tot felul de ciudatenii, de ex. unii ar vrea sa recreezi o zona turistica pe unde au umblat ei sau ce au vazut prin strainatate...sau hobby-urile personale duse in extreme.etc

3 comments:

liana said...

ohohooo...kitsch e prea putin spus...

Agnes Lukacs said...

E de bine sau de rau:)) ca nu m-am prins, te trag de limba ca nu stiu ce vroiai sa spui, nu te superi, nu?

Ioana said...

Cred ca esti prima persoana care explica bine, pe intelesul tuturor, ce este kitsch-ul.