7/06/2012

Gelato Mio in Igloo

Un nou proiect de-al meu aparut in Igloo




Gelato Mio

“Povestea noastră nu se bazează pe o filosofie complicată şi nu are intenţia de a fi unică sau grandioasă”, spune Agnes Lukacs. Spaţiul de pe strada Şelari este un „mix’n match de materiale, stiluri şi ere, în care aceste delicatese sofisticate, cum ar fi gelato sau ciocolata, ies în evidenţă”.
Brieful beneficiarului a fost tradus într-o amenajare care pune accentul pe simplitate şi pe o atmosferă relaxată şi veselă; materialele simple – lemnul natur, betonul vopsit şi pictat sau metalul – au primit accente vii, puternice: roşu, portocaliu, galben sau verde, completând culorile mobilierului şi încălzind zugrăveala albă a cărămizii.

Suprafaţa vitrată generoasă care desparte interiorul de stradă lasă să se vadă obiectul central – suita de vitrine reci, cu nenumărate sortimente de gelato, încastrate într-un bar în formă de L, cu faţa din lemn natur. 
Pe peretele din spatele barului, având ca background o placare cu lemn vopsit, este organizată zona de display pentru băuturi, încadrată de rafturi galbene, şi este afişat meniul. Sub supantă, o zonă de placare decorativă cu lemn natur întrerupe, în zona destinată meselor, suprafaţa albă, din lemn vopsit. Peretele opus counter-ului este ocupat de un generos display destinat sticlelor de vin, cafelei şi altor delicatese dulci şi se continuă cu o mică tejghea, cu scaune de bar. Scara elicoidală spre supantă, dispusă pe peretele opus intrării, preia şi ea, cromatic, o mare parte din gama interiorului.
Mobilierul este aproape în întregime realizat la comandă: doar scaunele Tolix de Intro şi cele de bar – Nelson Perch, precum şi mobilierul pentru terasă au fost cumpărate. În rest, amenajarea a mers pe ideea de objets trouvés şi custom made; radiatoarele au fost recuperate din apartamente de bloc reamenajate, iar tabla ruginită înlocuieşte, în băi, faianţa. 
Abat-jour-ul lămpilor a fost creat din strecurătoare şi din ghivece colorate, suprapuse. Pe scurt, un magazin ca o zi frumoasă de vară.
Proiect: Agnes Lukacs
Text: Ioana Păunescu
Foto: Andrei Creangă
Mobilier: Detail Design/Intro