8/14/2012

"De ce are Charles Eames pantofii scalciati si gauriti?""De ce are Charles Eames  pantofii scalciati si gauriti?" De cand ma bate prietenul meu la cap cu aceasta intrebare, vazand poza cu ei pe motocicleta, unde Eames are niste incaltari extrem de uzate. Fiind si o sedinta foto nimeni nu si-a facut griji de aparente si bineinteles nici nu a fost retusat ulterior, asa apar in toate cartile, albumele publicate:)
Ray si Charles Eames pe motocicleta
pantofii scalciati

Tot ii gasesc scuze lui Charles pentru ca exista mii de motive sa fie asa... 
Si il invidiez pentru asta, pentru pantofii scalciati, gauriti, pentru ca avea un fel de  "uniforma" sa nu-si piarda vremea sau inspiratia, avea bucatar sa nu-si piarda Ray timpul cu gatitul, toate astea pentru a se concentra asupra muncii. 
Cine mai poate ajunge in zilele noastre la o asemenea performanta cu stilul nostru de viata?

Si ii invidiezi pe amandoi pentru ca nu au trebuit niciodata sa-si intinda parul inainte de intalniri, sa mearga prin aglomeratie cu masina toata ziua pentru a rezolva lucruri neimportante si marunte, sa-si asorteze pantofii cu geanta cu palaria si cu coafura, sa-si piarda ore in sir sa ilustreze o idee banala in 3d, fotorealistic:)... in timpul asta stateau si lucrau in studioul care era langa casa lor de dimineata pana seara tarziu.
Totusi hainele lui, chiar daca pareau aruncate pe el, largi si usor uzate au un touch personal, purta papioane mici si colorate peste tricouri polo, curele subtiri(cu catarama impinsa intr-o parte).El cu un aspect academic(mai nebunatic ce-i drept), ea cu look-ul ei "victorian-boem" (parea mai indrazneata, cu camasile albe, fiecare tinuta era accesorizata cu o mica brosa) se completau reciproc.
Charles si Ray Eames, papion si brosa, accesoriile permanente


Si tipa asta, ca o papusa Mishka, imbracata alb-negru, a colorat in afara de haine tot ce a atins:)
scaune Eames DSW
Hang it All

No comments: